Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Aqueon Quietflow 30 Not Pumping

Discussion in 'New to the Hobby Questions and Answers' started by RPradit, Nov 9, 2013.

  1. RPradit

    RPradit New Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    US
    Hi,
     
    I'd like to start off by saying that I don't know if this is the best place to ask this, but I didn't see anywhere else that specialized in equipment issues. Mods, feel free to move this to wherever it needs to be.
     
    Anyway, I'd also like to say that I'm also not a beginner.
     
    I woke up this morning to find my filter clogged with detritus and not pumping any water. I cleared the intake, rinsed the filter a bit (I'm going to replace it soon anyway), and primed the pump. Nothing happened. The impeller is still spinning and there aren't any obstructions in the body of the filter or in the intake area. I don't believe I dropped any pieces when I was taking it apart.
     
    I'm completely lost on this one. I've never had anything like this happen before.
     
     
     
  2. GetItSahn

    GetItSahn Member

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    285
    Likes Received:
    0
    Location:
    US
    I don't know if I have encountered this same thing with my quietflow but one time after doing monthly filter cleaning, the filter wouldn't take in water. So I removed the intake tube (the whole thing) and put the filter in the tank and started it up, then I put the intake back in once the filter was up and running. Everything worked fine after that.
     
  3. Fishmanic

    Fishmanic Moderator
    Staff Member Moderator Global Moderator Tank of the Month Winner!

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    2,294
    Likes Received:
    436
    Location:
    Northeastern USA
    make sure the u shaped connector piece that goes from the top of the pump to the body of the filter is not installed backwards--try reversing it
     
  4. RPradit

    RPradit New Member

    Joined:
    Nov 9, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    US
    Thanks for the feedback. I tried all of these things and still no change. :/
     
    I'm going to go out and see if I can find a replacement impeller to see if that changes anything.
    Any tips of how to keep the water circulating in the mean time?
     
  5. cameronpalte

    cameronpalte Mostly New Member

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    US
    Take it apart and look at the impeller. Technically you shouldn't have it out of water but look at the impeller and plug it in for a few seconds. Does the impeller start spinning, or is something blocking it? If it doesn't start spinning at all when plugged in that's a whole different issue.
     
  6. dave840f1

    dave840f1 Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    271
    Likes Received:
    1
    Location:
    CY
    This probably is not going to help but throw it away and get a decent external canister filter.
     
Similar Threads
  1. luxbear
    Replies:
    3
    Views:
    963
Loading...

Share This Page

Search tags for this page
aqueon power filter 30 stopped pumping water
,
aqueon quiet flow not pumping
,

aqueon quietflow 30 not working

,
my xs aqueon filter is not working